Podrobnosti auditování zabezpečení

Z tohoto panelu mohou uživatelé, jimž je přiřazena role auditora, povolit a nakonfigurovat subsystém auditování zabezpečení.

Chcete-li zobrazit tuto stránku administrativní konzoly, klepněte na volbu Zabezpečení > Auditování zabezpečení. Není-li zaškrtnuto políčko Povolit auditování zabezpečení, budou na tomto panelu všechna ostatní pole zakázána.

Povolit auditování zabezpečení

Zaškrtávací políčko Povolit auditování zabezpečení umožňuje uživatelům povolit nebo zakázat auditování zabezpečení. Ve výchozím stavu není auditování zabezpečení povoleno. Toto pole odpovídá poli auditEnabled v souboru audit.xml.

Akce při selhání subsystému auditu

Nastavení Akce při selhání subsystému auditu popisuje chování aplikačního serveru v případě selhání subsystému auditování. Aby bylo možné protokolovat upozornění na selhání v subsystému auditu, musí být nakonfigurována upozornění auditu. Není-li povoleno auditování zabezpečení, tyto akce nebudou provedeny. Selháním nazýváme chybu v rozhraní nebo při zpracování události. Ve výchozím stavu je akce při selhání subsystému auditu nastavena na hodnotu Bez varování.

Rozbalovací nabídka akcí při selhání subsystému auditování obsahuje následující volby:
  • Bez varování

    Akce Bez varování určuje, že auditor nebude upozorněn na selhání subsystému auditování. Zpracování produktu bude pokračovat, ohlašování auditu však bude zakázáno.

  • Protokolovat varování

    Akce Protokolovat varování určuje, že auditor bude upozorněn na selhání v subsystému auditu. Zpracování produktu bude pokračovat, ohlašování auditu však bude zakázáno.

  • Ukončit server

    Akce Ukončit server určuje, že při výskytu neopravitelné chyby v subsystému auditování má být aplikační server standardním způsobem uveden do klidového stavu. Jsou-li nastavena e-mailová upozornění, bude auditorovi zasláno upozornění na výskyt chyby. Je-li konfigurováno zaznamenávání v systémovém protokolu, bude upozornění na selhání zaznamenáno do systémového souboru.

Jméno uživatele primárního auditora

Rozevírací nabídka Jméno uživatele primárního auditora definuje platného uživatele, který existuje v aktuálním registru uživatelů a byla mu udělena role auditora. Při výchozím nastavení je toto pole prázdné a je vyžadované.

Povolit podrobné auditování

Volba Povolit podrobné auditování určuje množství dat auditu, které budou uvedeny v sestavě záznamu auditu. V režimu s podrobnými údaji jsou zaznamenávány všechny auditovatelné datové body; není-li režim s podrobnými údaji povolen, bude zachytávána jen část dostupných dat. Ve výchozím stavu je tato volba vypnuta.



Název souboru: usec_sa_secauditing.html