Csoporttagság

Ebben az ablakban megkeresheti és megjelenítheti a keresési feltételeknek megfelelő csoportokat. Válassza ki a csoportokat, amelyek tagjaként meg szeretné határozni a felhasználót beállításakor.

Megjegyzés: Ha az egyesített tárak konfigurációja módosult az alkalmazáskiszolgáló vagy a telepítéskezelő elindítása óta, újra kell indítania az alkalmazáskiszolgálót vagy a telepítéskezelőt annak biztosításához, hogy a felhasználók és csoportok módosításait mentse a rendszer az aktuális konfigurációban.
Keresés alapja
Válassza ki, hogy melyik attribútum alapján szeretne keresni. Az alapértelmezett érték Csoportnév.
Keresett érték
Írja be a keresni kívánt értéket, vagy használja a helyettesítő karaktert (*). Az alapértelmezett érték * (összes). A használt felhasználói nyilvántartás határozza meg, hogy a keresésben a kis- és nagybetűk eltérőnek számítanak-e. Például beírhatja a következő értékeket, ha a csoport neve alapján keres:
  • Az összes csoportnév megkereséséhez írja be: *.
  • Az ibm karakterekkel kezdődő csoportnevek kereséséhez írja be ezt: ibm*.
  • Az ibm karakterekre végződő csoportnevek kereséséhez írja be ezt: *ibm.
  • Az ib karakterekkel kezdődő és az m betűvel végződő csoportnevek kereséséhez ezt írja be: ib*m.
Találatok maximális száma
Adja meg a megjeleníteni kívánt találatok maximális számát. Ha az alapértelmezett értéknél magasabb számot ír be, akkor ez hatással van a teljesítményre. Az alapértelmezett érték 100.

Kattintson a Keresés gombra a keresési feltételeknek megfelelő csoportok listájának megjelenítéséhez.

A keresés befejeződése után a következő listák jelennek meg:

Jelenlegi csoportok

Új felhasználó létrehozásakor a lista üres. Írja be a listába azoknak a csoportoknak a nevét, amelyekbe a felhasználót fel kívánja venni.

Egyező csoportok

A keresési feltételeknek megfelelő csoportok listáját tartalmazza. Jelölje ki a azokat a csoportokat a listában, amelyeket hozzá kívánja adni a Jelenlegi csoportok listához.

Ha a felhasználót hozzá kívánja adni csoportokhoz, akkor jelöljön ki legalább egy csoportot az Egyező csoportok listában, majd kattintson a < Hozzáadás gombra. A csoportok neve átkerül a Jelenlegi csoportok listába.

A hozzáadás visszavonásához válasszon ki legalább egy csoportot az Jelenlegi csoportok listájából, majd kattintson az Eltávolítás > gombra. A csoport neve eltávolításra kerül a Jelenlegi csoportok listából.

Amikor befejezte a csoportok kiválasztását a felhasználó számára, kattintson a Bezárás gombra. A csoporttagság információk mentésre kerülnek, és visszakerül a Felhasználó létrehozása ablakhoz, ahol befejezheti a felhasználó létrehozását.