Utilizaţi această pagină pentru a configura setările istoricului HPEL (High Performance Extensible Logging).
Configuraţiile suportate: Puteţi accesa această pagină doar când serverul este configurat să folosească modul înregistrare în istoric şi urmărire HPEL.sptcfgPentru a vizualiza această pagină a consolei administrative, faceţi clic pe .
Specifică directorul în care sunt scrise fişierele istoric. Este creat în acest director un subdirector, logdata, iar fişierele istoric sunt scrise în această locaţie.
Evitarea necazurilor: Această cale nu poate fi partajată între servere.
Serverul creează un fişier cu extensia .owner pentru a vă ajuta să detectaţi când se întâmplă ca două sau mai multe servere să încerce să folosească aceeaşi cale pentru ieşirea HPEL.gotchaSpecifică faptul că sistemul de înregistrare în istoric evită scrierea pe disc de fiecare dată când este creată o înregistrare în istoric. Sistemul de înregistrare în istoric creează un buffer care poate reţine un număr de înregistrări în istoric şi scrie evenimentele puse în buffer când bufferul este plin. De asemenea, sistemul de înregistrare în istoric scrie evenimentele din buffer după trecerea câtorva secunde, chiar dacă buffer-ul nu este plin.
Selectarea acestei setări îmbunătăţeşte vizibil performanţa de înregistrare în istoric; totuşi, dacă serverul se opreşte în mod neaşteptat, conţinuturile pot să nu fie scrise în magazia istoricului.
Cel mai bun exerciţiu: Activaţi punerea în buffer a înregistrării în istoric în aproape toate cazurile. Dezactivaţi punerea în buffer a înregistrării în istoric doar când serverul dumneavoastră eşuează în mod neaşteptat şi nu poate scrie conţinutul pus în buffer pe disc înainte de oprire. bpracActivează cadrul de lucru de înregistrare în istoric pentru a închide fişierul istoric şi a porni un fişier nou la ora specificată a zilei. Închiderea fişierului face mai uşoară copierea fişierului într-o arhivă.
Cel mai bun exerciţiu: Dacă vreţi să arhivaţi automat fişierele dumneavoastră istoric, setaţi programul dumneavoastră de salvare de rezervă pentru a copia fişiere după ora pe care aţi configurat-o pentru pornirea istoricelor noi. Configuraţi salvarea de rezervă să apară la cel puţin 10 minute după ora configurată pentru pornirea istoricelor noi pentru a vă asigura că serverul a închis fişierul anterior.bpracSpecifică setările de curăţare a istoricului de utilizat pentru a epura automat înregistrările vechi în istoric sau înregistrări în istoric care nu se mai potrivesc în spaţiul configurat din magazia istoricului.
Selectaţi Când dimensiunea istoricului atinge maximul pentru a configura curăţarea automată a fişierului istoric să înceapă când dimensiunea totală a magaziei istoricului atinge dimensiunea maximă configurată.
Selectaţi La atingerea limitei de vârstă a celor mai vechi înregistrări din istoric pentru a configura curăţarea automată a fişierului istoric să înceapă când conţinutul istoric are limita de vârstă specificată.
Selectaţi La îndeplinirea restricţiei de vârstă sau dimensiune pentru a configura curăţarea automată a fişierului istoric să înceapă când oricare dintre condiţiile anterioare este îndeplinită.
În ciuda selecţiei alese, înregistrările sunt şterse din magazia istoricului în ordinea în care au fost scrise în magazia istoricului.
Specifică durata de viaţă, în ore, cât înregistrările în istoric pot rămâne în magazia istoricului înainte ca înregistrările istoricului să poată fi şterse în mod automat de server. Când înregistrările cele mai vechi din magazia istoricului au existat mai mult decât limita de vârstă specificată, atunci aceste înregistrări sunt destinate ştergerii de către server.
Specifică dimensiunea maximă totală, în megaocteţi, pe care serverul permite magaziei istoricului să o atingă. Când magazia istoricului atinge această limită de dimensiune, serverul şterge cele mai vechi înregistrări din magazia istoricului pentru a face spaţiu pentru înregistrările în istoric noi.
Specifică cum reacţionează serverul când este incapabil să adauge conţinut în magazia istoricului.
Selectaţi Oprire server pentru a specifica faptul că serverul se opreşte când serverul nu poate să scrie în magazia istoricului.
Selectaţi Epurare înregistrări vechi pentru a specifica faptul că serverul continuă să ruleze şi că cele mai vechi înregistrări în istoric sunt înlăturate imediat când serverul nu poate să scrie în magazia istoricului.
Selectaţi Oprire înregistrare în istoric pentru a specifica faptul că serverul continuă să ruleze dar că serverul nu poate continua să scrie în istoric când serverul nu poate să scrie în magazia istoricului.
Specifică fapul că modificările sunt făcute atât în starea dinamică a serverului care rulează, cât şi în configuraţia serverului care are efect la următoarea repornire. Dacă această casetă de bifare nu este selectată, serverul nu copiază setările în configuraţia serverului.